vrijdag 30 maart 2012

Chi Tea Tree olie

Heb jij al kennis gemaakt met deze multifunctionele olie? Tea Tree olie is een antisepticum, dit betekend dat het een ontsmettende werking heeft en bacterie dodend is. Daarom is het een erg goede wond ontsmetter en helpt het bij het genezingsproces van een wond. Maar daarnaast kan het voor beauty liefhebbers ook super handig zijn.
Tea Trees
EDIT: lees ook mijn artikel over Tea Tree Allergie die ik heb opgelopen als je overweegt dit wondermiddel te gaan gebruiken!
Naast dat de olie super lekker ruikt heeft het een hele goede werking voor je lichaam. De olie kan gebruikt worden voor verdamping, op de huid, en in bad.

Om de olie te verdampen kun je een geurlampje of oliebrander gebruiken (hier schreef ik eerder al een artikel over). Via verdamping kan de olie helpen bij de volgende punten:
 • Versterking van de weerstand bij griep en kou.
 • Vitaliserend bij vermoeidheid en nerveuze depressies.
 • Bronchitis die gepaard gaat met ettervorming, sinusitis, neus- en keelinfecties.
Op de huid helpt deze fantastische olie bij:
 • Acne, stippel wat olie op het puistje. De olie dringt makkelijk binnen en verdunt de etter waardoor deze makkelijker kan worden afgevoerd. Wanneer er een wondje is ontstaan kun je de olie er ook puur op doen aangezien het wondhelend en pijn verdovend werkt.
 • Mondverzorging. Wanneer je last hebt van mondzweertjes, tandvleesontsteking (gingivitis) en bij een zere keel kan het helpen om met 1 à 2 druppeltjes Tea tree olie en water te spoelen. Let op: spoelen, dus je moet het niet doorslikken!
 • Insectenbeten. Als je een insectenbeet hebt doe er dan een druppeltje olie op en de jeuk zal verminderen.
 • In het haar. Tea Tree is ook een effectief middel bij de bestrijding van hoofdluis, roos en vet haar. Hier zijn speciale Tea Tree producten voor.
Bron: weheartit.com
In bad kun je een paar druppeltjes (maximaal 6 druppeltjes) toevoegen alleen al om van de lekkere geur te genieten, maar het is ook nog eens werkzaam bij:
 • Griep.
 • Vermoeidheid.
 • Jeuk.
 • Als circulatiebevorderende olie bij spataderen en huidschimmels. Denk bijvoorbeeld aan een schimmelnagel of voetschimmel.
Naast deze toepassingen zijn er nog veel meer toepassingen waarbij deze olie behulpzaam kan zijn, deze vind je op de site van Chi. Natuurlijk moet je bij aanhoudende klachten wel je huisarts raadplegen. Daarnaast raad ik je ook aan om de bijsluiter te lezen, maar die heb je nu al gedeeltelijk gelezen omdat de meeste van deze informatie daaruit komt. Wanneer je allergische reacties hebt op citrusvruchten kun je voor deze olie ook allergisch zijn.
Zelf wist ik helemaal niet dat deze olie zo multifunctioneel was en misschien dat ik hem nu voor meer dingen kan gebruiken. Je kunt verschillende producten kopen met de Tea Tree olie. Ik heb een flesje met 100% puur natuurlijke olie met een pipetje, zodat ik het makkelijk kan druppelen. Je kunt de producten kopen bij natuurwinkels, bijvoorbeeld de Tuinen, maar bij drogisterijen heb je ook kans.
Als je deze olie al kende, wist je deze toepassingen al? En was het nuttig voor jou?

EDIT: lees ook mijn artikel over Tea Tree Allergie die ik heb opgelopen als je overweegt dit wondermiddel te gaan gebruiken!
P.S. Ik schrijf dit artikel niet voor een bedrijf of wat dan ook, maar het leek mij zelf nuttig om deze informatie over dit artikel te delen met jullie.

6 opmerkingen:

 1. Erg fijn geschreven. Het lijkt me een goed product. Ik had er zelf nog nooit van gehoord.

  Leuke blog heb je. Ik volg je nu.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk geschreven!
  Heb er nooit van gehoord maar, wel handig zo'n middeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het, echt een wondermiddeltje!
  X http://watzedraagt.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er handig uit!
  En ga maar eens kijken op mijn blog, het heeft te maken met een Spam je blog van vorige week.. ;)
  liefs! x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kende het al, verkoop het om mn werk :) Leuk dat je er een artikel over schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen