dinsdag 20 maart 2012

DIY: simpel armbandje

Voor vandaag heb ik een leuke simpele DIY (Do It Yourself). We gaan een simpel armbandje maken waar je maar weinig voor nodig hebt. In de zomer vind ik het altijd heel leuk als je je polsen vol hebt hangen met leuke simpele armbandjes en deze past daar goed bij! Kijk mee naar mijn vrolijke armbandje.
Dit is het armbandje wat we gaan maken:

Wat heb je nodig?
  • Draad. Dit kan vanalles zijn, van wol, leer, suède tot gewaxt touw. Mijne komt van de markt en was maar 2 euro voor 3 meter
  • Een knoopje. Dit kan een oude knoop zijn die je hebt gevonden of los is gegaan of zoals ik heb gedaan, kun je ze kopen op de markt waar ze niets kosten. Ik heb een ijzeren van maar 40 cent.
Hoe moet het dan?
  1. Begin met een knoopje aan het uiteinde van het touw.
  2. Schuif nu het knoopje aan het touw. Bij mij past het touw er precies door de gaatjes heen, waardoor de knoop niet uit zichzelf gaan schuiven.
  3. Hierna ga ik altijd pas meten en de juiste lengte afknippen. Dit doe ik omdat er in het begin een knoopje gemaakt moest worden waardoor het touw iets korter wordt. Meet de juiste lengte over het breedste punt van je 'vuist'. Houdt je hand zoals je dat doet als je een armbandje af doet en meet nu het armbandje op het breedste punt, zodat je hem er precies af kunt schuiven. Knip deze lengte af en leg aan het andere uiteinde ook een knoopje.
  4. Om het armbandje op de juiste maat te kunnen verstellen heb ik een vierkante schuifknoop gemaakt. Deze knoop kun je dus schuiven zodat je hem straker kunt trekken als je hem om hebt. Dit klinkt ingewikkeld en ik heb hem zelf niet bedacht, dus kijk voor die knoop hier. Bij mij is deze ook niet helemaal gelukt en ziet hij er anders uit dan op de foto in het voorbeeld, maar hij blijft wel zitten haha.
  5. Als laatste brand ik altijd alle uiteindes van de touwtjes, wat bij dit touw goed kan. Hierdoor zal hij minder snel rafelen en zullen de knoopjes minder snel losschieten. Pas hierbij wel op dat je jezelf niet brandt. (Spreekt voor zich maar wilde het toch even zeggen).

Je kunt het knoopje aan twee kanten dragen, erg leuk als je een knoopje hebt met verschillende kanten. Of je kunt er 1 maken met meerdere knoopjes. Als er onduidelijkheden zijn kun je altijd vragen stellen!

2 opmerkingen: