donderdag 30 augustus 2012

Mint Candy Apple Glitter

 
Omdat ik zo gek ben op mintkleur, wilde ik graag mijn nagels nog een keer deze kleur lakken. En hoe kan je dit nou mooier versieren, dan met glitters...

 
Het leuke aan deze nailart is dat het super simpel is en dus iedereen het kan maken. Het enige wat je nodig hebt is een leuk kleurtje en glitters. Mijn glitters komen van de Action en zullen rond een euro kosten. Lak eerst al je nagels in je gewenste kleur (2 laagjes) en vervolgens ga je met de glitter aan de slag. Ik gebruikte Mint Candy Apple van Essie.
Tip: Vouw een vel papier dubbel en weer open en leg deze onder je hand, zo kun je glitters opvangen en hergebruiken.

 
Om de glitters op je nagel te houden doe je een laagje transparante nagellak (topcoat bijvoorbeeld) op je nagel en vervolgens strooi je er met de glitter overheen. Dan voorzichtig aanduwen zodat de glitters goed in de nagellak blijven plakken. Vervolgens tik je een aantal keer met je nagel op het papier zodat losse glitters eraf vallen. Laat het even drogen zodat de glitters op zijn plaats blijven en doe er dan nog een topcoat overheen. Bij mij staken de glitters toen nog redelijk uit dus heb ik er een 2e laag topcoat overheen gedaan. Die glitters komen niet meer los!
 

 
Remover tip: Glitters zijn vaak erg lastig te verwijderen, de helft van je watje blijft op je nagel zitten. Gebruik daarom een speciaal potje met daarin een soort borsteltje, deze worden gebruikt als kunstnagel remover. Ik schreef er hier al eerder over. Je hoeft er alleen je vinger in te steken en draaiende bewegingen te maken en je glitter is binnen no time weg. Veel plezier ermee!

1 opmerking: