zaterdag 18 augustus 2012

DIY: haarbandjes

Op laurenconrad.com zag ik een hele leuke DIY, namelijk om haarbandjes te maken. Haarbandjes zijn een mooi accessoire om je haar af te maken. Je kunt ze overdag, met een feestje of met het sporten dragen.  Ik ben zelf aan de slag gegaan om unieke haarbandjes te maken.


Zie hieronder het filmpje van Lauren met daarin de uitleg.

Je zou de haarbandjes kunnen maken met wat voor materiaal je maar wil en hoe je maar wil. Je kunt  bijvoorbeeld aan de slag gaan met een schakel ketting of leuke lintjes. Ik kocht op de markt een aantal leuke lintjes die geschikt waren voor deze tutorial.


Je hebt dus nodig:
- Naald en draad
- Schaar
- Elastiek
- Lint of ander materiaal
Alles komt van de markt, behalve de schaar, die had ik natuurlijk al. Op de markt zijn vaak ook veel verschillende lintjes of andere materialen te vinden die perfect zijn om een haarbandje van te maken
.

Het vastmaken ging niet zo netjes zoals je kunt zien, maar dit zie je toch niet wanneer de haarband aan de achterkant onder je haar verstopt zit. Let er wel goed op dat je het elastiek aan dezelfde kant vastmaakt aan beide uiteindes, anders ziet het er een stuk minder netjes uit. En dan hieronder het resultaat. Een haarbandje die niemand anders heeft. Je zou hem natuurlijk altijd nog verder kunnen versieren met bijvoorbeeld steentjes, bloemetjes of strikjes.


Het is super simpel, je hebt er weinig voor nodig en het kost je weinig tijd. Wat vind jij van deze DIY?  Ga je er ook 1 maken?

2 opmerkingen:

  1. Thank you for collecting such wonderful picx:) love your posts. would you like to follow each other?
    Logo Design

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen