vrijdag 4 mei 2012

Edit: Tea Tree olie alergie!

Een tijdje terug schreef ik een artikel over het wonder middeltje Tea Tree olie (hier), wat werkelijk goed is voor de meeste kwaaltjes van acne tot verkoudheid. MAAR... Let op! Want sinds een week van dagelijks gebruik ben ik er allergisch voor gebleken. Ik gebruikte het eerst alleen om van een schimmel nagel af te komen en later om een wondje te laten helen en ontsmetten bij mijn stuitje. Ik deed de olie direct in kleine hoeveelheden (1 druppeltje) op mijn huid. Het wondje heelde, maar sinds een week heb ik dus enorme jeukende uitslag op en tussen mijn tenen en in mijn bilplooi, en dat is niet charmant! Ik heb er nu erg veel last van, omdat het continu jeukt en irriteert. Om deze reden wil ik iedereen er op wijzen om eerst te testen of je er niet allergisch voor bent, voordat je het ergens gaat gebruiken.

Je kunt dit testen door een aantal dagen een druppeltje pure Tea Tree olie op je huid te druppelen in de binnenkant van je arm (binnenkant van je elleboog). Wanneer je hier binnen een paar dagen geen reactie op voelt dan kun je het gerust gebruiken maar blijf alert. In het begin had ik ook nog geen last, duurde ongeveer 2 weken. Om er zeker van te zijn dat het gaat om een allergie voor deze olie heb ik dat ook gedaan en meteen kreeg ik rode plekken die erg jeuken. Een ander verschijnsel wat kan voorkomen en wat ik op mijn voet heb is een verdikte plek met vocht eronder, het lijkt erg op een brandnetel steek. Deze plek heeft al veel meer Tea Tree olie gehad omdat ik dit dagelijks druppelde, waardoor de reactie hier waarschijnlijk heftiger heeft uitgepakt. Hieronder zie je de allergische reactie op de binnenkant van mijn arm, de rest zal ik jullie besparen.


Helaas een niet zo'n leuk berichtje, maar toch wilde ik dit nog even melden aangezien er weinig over de allergische reacties op Tea Tree olie te vinden is op internet. Als je meer wil weten over mijn klachten of iets anders kun je altijd een berichtje plaatsen en dan hoop ik dat ik je kan helpen. Helaas is het wondermiddel Tea Tree olie niet meer voor mij weggelegd. 

5 opmerkingen:

  1. he wat vervelend zeg! Hoop dat het snel wegtrekt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook allergisch gebleken op deze olie. Tot bloedens toe beide voeten, alle tenen kapot en dat zag er niet erg smakelijk uit. Ik gebruikte ferula kalknagelolie en de fabrikant is hiervan op de hoogte. Als u hier iets mee kunt of wilt foto's hebben van de schade dan hoor ik het wel. Groeten Marcel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik ben er ook allergisch voor en het duurde een jaar voordat ik door had dat de huiduitslag aan de kalknagelolie lag. Mijn voeten lagen er helemaal open van en het trok door naar mijn benen. Heel vaak de huisarts bezocht. Hij dacht dat het voetschimmel was, pillen voor geslikt, allerlei smeersels geprobeerd. Onderzoeken in het zieknhuis gehad. Uiteindelijk bedacht ik zelf da he aan de kalknagelolie zou kunnen liggen. En zodra ik daarmee gestopt was, gingen alle problemen weg. Nu, jaren later probeer ik kalknagelolie weer en 2 weken later begint de huiduitslag weer en ziet er hetzelfde uit als op de foto. Dus nu weet ik zeker dat het aan de kalknagelolie ligt.

    BeantwoordenVerwijderen