dinsdag 19 juni 2012

Sweet water marble

Bij zuurstokken denk ik meteen aan roze gedraaide kleuren die je op de kermis haalt. Dit is precies waar mijn nagels van vandaag op gebaseerd zijn. Voor het eerst heb ik een water marble gedaan op al mijn nagels en wel met heerlijke zoete roze kleuren! Weet je niet wat water marble in houdt, lees dan verder voor meer uitleg.


De techniek die ik nu ga uitleggen heet water marble, dit komt doordat het effect wat je krijgt erg doet denken aan marble (marmer), denk maar aan marmeren stenen. Om dit effect te krijgen heb je nodig:
 • Bekertje water, liefst plastic bekertje, of een glas waar je niet meer uit zal drinken
 • Koud water
 • Verschillende kleurtjes nagellak
 • Satéprikker
 • Plakband
Het is verstandig om een krant of placemat op tafel te leggen, want het kan een kliederboel worden. Als basis heb ik een dekkende witte kleur gebruikt zodat de kleuren goed dekkend zijn, want je gebruikt natuurlijk maar 1 laagje. Kies kleuren die goed dekkend zijn, zodat je genoeg hebt aan 1 laagje wanneer ze op je witte basis komen.
1. Allereerst plak je de vinger of vingers af die je als eerst wil doen zodat alleen de nagel vrij is, zo voorkom je dat heel je vinger gekleurd wordt. Je kunt 1 nagel per keer doen, maar ik kies er voor om er 2 tegelijk te doen van dezelfde hand omdat je anders erg veel nagellak nodig hebt. 
2. Draai de potjes van te voren alvast open, dit scheelt je een hoop tijd en gedoe. Vul het bekertje met koud water en laat een druppeltje van de nagellak op het water vallen. Laat de druppel er rustig in glijden, want als hij te hard valt, zakt hij als een parel naar de bodem en heb je er niets meer aan. Doe dit nog een keer maar dan met een ander kleurtje. Herhaal dit een aantal keer, zodat je minimaal 5 duidelijke ringen hebt.
3. Pak nu je satéprikker en draai hier mooie figuurtjes mee in je water. Je zult zien dat de nagellak in allerlei mooie ronde vormen mee beweegt. Wanneer je er een geschikt figuurtje in hebt gemaakt doop je je nagel precies op het figuurtje in het water. Let op: haal je vinger er niet meteen uit want dat zou alles verpesten. Als je hier eventjes mee wacht kun je met de satéprikker in een soepele beweging het laagje nagellak wat naast je vinger drijft eruit halen. Nu kun je je vinger eruit halen.
4. Laat het 10 seconden drogen en haal dan voorzichtig de plakband van je vinger af. Veeg eventuele foutjes weg met een wattenstaafje en remover.
5. Als laatste zorg je er met een topcoat voor dat het geheel goed blijft zitten. Doe de topcoat er in 1 keer op, want als je blijft smeren kan het zijn dat je marble uitloopt.
Ik heb ervoor gekozen om 2 kleuren te gebruiken, al lijkt het op de foto's dat het er meer zijn. Dit komt omdat ik de ene keer meer kringen had dan de andere waardoor de kleur dikker en dus beter dekt. De kleuren die ik gebruikte zijn Watermelon  en Lovie Dovie van Essie en de witte basis kleur is Alpine Snow  van OPI. Je kunt ook een doorzichtige nagellak gebruiken, waardoor je de witte basis ziet zoals ik op mijn pink gedaan heb.
 Wat vind jij van deze techniek?

3 opmerkingen:

 1. Beautiful!!!! take a look on my blog and if you like we can follow each other?
  Besos, desde España, Marcela♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Dat je daar het geduld voor op kan brengen ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen